Over Hoogtij Advies

Wie is Paul Hoogeveen? 

Mijn naam is Paul Hoogeveen, ik woon vlakbij Leiden (Zuid-Holland) en ik help jou aan werk waar je gelukkig van wordt! 

Ik heb twee schitterende dochters. De ene 4 jaar jaar oud, de ander 2,5 jaar.  

Mijn vrije tijd breng ik het liefst door in het water,  ik surf graag en reis hiervoor de hele wereld af.

Of het nu gaat om bestemmingen zoals Bali, de Azoren of lekker eiland hoppen op de Canarische; wij zijn erbij! 

En wat voor klanten help je vooral? 

Ik help met name commerciële advies- en ingenieursbureaus en bedrijven in de techniek.

Ik zorg dat jij als professional een passende baan vindt binnen deze branche. 

Wat vind je mooi aan het recruitment vak? 

Oprechte interesse in mensen is mijn drijfveer. Daar krijg ik een bak energie van. Ik ben altijd benieuwd waar iemand vandaan komt, wat diegene in het verleden heeft gedaan maar bovenal naar de stip aan de horizon. Ik vind de vraag ‘als alles kan en alles mag, wat zou je dan het allerliefst doen’  mooi om te stellen. Wat zijn je dromen? Als je iets gedaan wilt krijgen, dan moet je zorgen dat het lukt. Dat klinkt simpel, maar zo zit ik er wel in. Samen de schouders eronder zetten, en dan krijgen we het voor elkaar. Klinkt dit heel cliché? Ik meen het oprecht. Gewoon gaan! 

Wat ik inspirerend vind aan de wereld van advies- en ingenieursbureaus is wat mensen allemaal kunnen, wat ze op technische gebied allemaal voor elkaar krijgen. De diepgewortelde kennis en expertise waarmee complexe puzzels worden opgelost. Ik ben zelf niet zo’n knappe kop. Daar kan ik met bewondering naar kijken. Bijvoorbeeld hoe er woningen worden neergezet op een plek waar dat onmogelijk leek. Hoe een vliegtuigwrak met bommen aan boord op een veilige manier wordt geborgen. Of de bouw van een machine die het leven makkelijker maakt. 

Door slim na te denken en alle kennis toe te passen kan er zoveel. 

Ik geloof dat ingenieurs en adviseurs een enorme bijdrage leveren aan de (op)bouw, bescherming en (her)ontwikkeling van Nederland. En dat ik daar op mijn manier aan bij kan dragen geeft me voldoening. De bijbehorende functieprofielen, eisen, hard -en soft skills ken ik als mijn broekzak. Heel veel vragen stellen, dat is mijn stijl. Bij iedere (nieuwe) functie ik maak er een studie van, om dit echt allemaal te weten! 

Kun je een voorbeeld geven van hoe je aan de kennis komt? 

Wat ik gedaan heb bij een klant is voor verschillende functies meerdere kandidaten op gesprek laten komen op basis van de harde eisen. En dan in die gesprekken kijk ik vooral naar soft skills. Hoe profileert iemand zich en wat vindt mijn klant dan belangrijk? Waar is hij wel of niet enthousiast over? Deze feedback zorgt dat ik nog beter kan selecteren.

Wat moeten mensen over jou weten, voor ze met je gaan werken? 

Mijn allergie tegen de té snelle recruiter. Die bellen je dagelijks plat omdat ze dit schijnbaar moeten van iemand. Totaal niet authentiek of klantgericht. Je wordt behandeld als een nummertje. Uiteraard de goede daargelaten natuurlijk. 

Ik wil graag echt aandacht geven en heel goed begrijpen wie jij bent, wie je zoekt en wat echt bij je past. 

Ik wil contact, hoe kunnen we een keer afspreken? 

Je kunt via deze website of mail contact met mij opnemen. Of je kan mij direct even bellen op 06 1741 5602